Marknadsföring med animerad film - Tips och 4 fördelar

Marknadsför med animerad film: 4 fördelar att ta med dig till chefen

Animerad film - Trafikbyrån

Låt 2022 vara året då du testar animerad film. 95 miljoner inlägg delas nämligen på Instagram – varje dag. Då gäller det att tänka till. Vad får din målgrupp på fall? Vilka behov kan du lösa? Kan du göra lösningen extra tydlig genom att animera ditt budskap? 

Eftersom 95 miljoner content är alldeles för mycket att ta in (om du inte är en av Facebooks serverhallar) så är det bättre att titta på vad som gör att din målgrupp hajar till på sociala medier. 

Animerad film

Animerad film är inget nytt. Men frågan är om 2020 var året då de fanns, i princip, överallt. Många insåg värdet av att snabbt kunna sprida viktig information som når fram genom bruset. Du kanske har såg Folkhälsomyndighetens animerade filmer om att tvätta händerna och hålla avstånd? Animation i filmformat är ett effektivt sätt att kommunicera ut viktiga budskap eftersom du kan använda filmen till många olika kanaler.  

Virtuella events trendade 2021, likaså reels och shopping-videos. Filmen har även många användningsområden, då det är ett format som passar i bland annat: den säljande Powerpointen, presentationen för organisationen i Teams eller Zoom, som uppmaning på Instagram eller en längre instruktionsvideo på Youtube. Varför inte förklara fördelar med en ny produkt på LED-skärmen i kassakön? Eller längs sargkanten i idrottsarenan? 

En film som är animerad är win-win, då det är enkelt att skapa och lätt att sprida. Så fram med nyckeltal, usp:ar och viktiga budskap som du vill nå ut med under 2022.

Inte övertygad? 4 fördelar med att satsa på animerad film:

  • Det är platsoberoende. Det spelar ingen roll var i Sverige du har ditt företag – tid och kostnader för resor stryks.

  • Slipp surdegen med långa, dyra, filmprojekt. En animerad film går snabbt att ta fram – från idé till färdigt material.

  • Undvik folk! Du behöver inga skådisar eller statister. Nyckelord och kärnfulla budskap är the key!

  • Slipp krångliga, och onödiga samtal till kundtjänst. Med en film som är animerad kan det vara lättare att nå fram och förklara svåra saker (t.ex. instruktionsvideo, manual eller liknande).

Vill du testa animerad film?

Vi kan hjälpa till med idé, manus, grafisk produktion, illustrationer, voice-over, musik. Ja, allt egentligen! Skicka ett hej i formuläret nedan så bokar vi upp en digital kaffe.

Daniel Wengel
Daniel Wengel
036-777 37 05 daniel@trafikbyran.se Content, foto & film

Intresserad av filmproduktion?